Over Joseph

Joseph Thissen is houtsnijder en schepper van vele uiteenlopende creaties: van ornament tot volledig ingerichte avonturenkamer voor kinderen, van marionet tot levensgroot sculptuur. Zijn missie is om de wereld te verwonderen en te inspireren. Of u nu pretparkdirecteur of uitvaartondernemer bent, prins carnaval, poppenspeler of pastoor: geen opdracht is hem te gek. Hij is veelzijdig en denkt graag met u mee over de meest bijzondere wensen en mogelijkheden. Joseph heeft een ongekend gevoel voor vorm en kleurgebruik dat voortkomt uit zijn achtergrond als grafisch vormgever – zo heeft hij in het verleden werkzaamheden verricht voor ELLE, de Efteling en Gemeente Horst aan de Maas. Ook voor een beeldmerk of drukwerkontwerp kunt u dus altijd bij hem terecht. 

 

Met een eigen creatie van Pinokkio (één van zijn vele kleurrijke houtgesneden marionetten) wist hij afgelopen jaar pretpark Toverland te overtuigen van zijn kunsten. Naar ontwerp van het Noord-Limburgse park heeft hij vervolgens onder andere een zeemeermin van 1.90m (!) afgeleverd voor het nieuwe themagebied Avalon. Volledig handgesneden uit lindenhout en prachtig beschilderd en gepatineerd. 

 

 

Al deze magie ontstaat in zijn atelier dat gevestigd is in een monumentaal pand in Roermond. Gepassioneerd en begaan met het werk stopt hij daar pas als het resultaat meer dan uitstekend is. Mocht u graag in contact willen komen met Joseph en/of een kijkje willen nemen in zijn atelier? Voel u vrij een email te sturen naar info@josephthissen.com of hem te bellen (of appen) op telefoonnummer +31(0)620044137.


If you would like to receive more info about my work, feel free to contact me here!

Joseph Thissen art & creations 

Steegstraat 16a
6041 EA Roermond 

T +31(0)6 20044137